divendres, 18 de febrer del 2011

Seminari de formació

“Igualdad de Género y gestión empresarial”. Organitza: “Instituto Navarro para la Igualdad”. Pamplona 25 de març. Més informacio a:
http://www.igualdaddegeneronavarra.es/

PROJECTE “DONES RURALS, LIDERANT CANVIS”


Entitat

ADEMUR (Associación de Mujeres Rurales de Toledo)
Avda de Toledo nº 31 2ª planta
Talavera de la Reina, Toledo
Tlfno: 925 80 84 01
615 40 39 45
Fax: 925 80 84 17
A/e: emprendedoras@ademurtoledo.com
Web : www.ademurtoledo.com/

Descripció General


L’Associació de Dones Rurals de Toledo (ADEMUR) posa a disposició de les dones rurals de Toledo la pàgina web: www.ademurtoledo.com a través de la qual les dones emprenedores de qualsevol sector poden promocionar el seu negoci. La web actua també com a portal al qual es pot consultar, a la secció d’agenda, les diferents activitats que es duen a terme a la província.

Objectius

Ademur vol posar donar resposta als reptes que planteja el despoblament i l’envelliment dels nostres pobles, la insuficiencia de serveis i infraestructuras, el treball no reconegut, la discriminació i la precarietat laboral que persisteix als municipis més petits, tot promovent que els pobles siguin espais d’oportunitat de desenvolupament per a les seves dones i la societat en general.
El projecte “Dones Rurals, liderant canvis” vol fomentar i consolidar la iniciativa empresarial femenina, mostrar la varietat d’activitats emprenedores que existeixen a l’àmbit rural i animar a les dones a iniciar una activitat emprenedora, relacionada amb el sector agrari i/o amb altres sectors al medi rural.


EDICIÓ DEL MATERIAL “EDUCAM EN SALUT”

Entitat
Ajuntament de Campanet
Persona de referència: Neus Melià
Mediadora Intercultural de la Mancomunitat des Raiguer
629 219 319

Subvencionat per la Direcció General d’Immigració, del Govern de les Illes Balears.

Temes
Salut i educació. Hàbits saludables a la família, organització del temps, repartiment de tasques domèstiques, temps d’estudi dels infants, habilitats de relació amb l’escola, el centre de salut. 


Descripció general
Quadern il·lustrat de suport per als professionals dels grups d'acollida per a persones nouvingudes. Es pot aplicar en altre àmbits i context (escoles de pares, grups d’habilitats socials i parentals, etc.).
Descriu situacions quotidianes familiars, grupals i comunitàries. De la mateixa manera il·lustra rutines diàries, la piràmide dels aliments, sentiments i imatges simbòliques per a reflexionar.

Objectius
Promoure un nou model de convivència i educació de la família, des d'una relació que parteix de la igualtat en termes de poder, coresponsabilitat de les mares i els pares, presa de decisions, repartiment de tasques domèstiques, foment d'hàbits saludables i de situacions de lleure familiar, etcètera.

Promoure hàbits de salut preventius des de la quotidianitat des d’una perspectiva que integra els diferents àmbits : psicològic, físic i social.
Prendre consciència del model que estem usant per educar els nostres fills, i millorar-lo si és necessari. Identificar els diferents sentiments que vivim en cada moment, i per tenir-ne un major autoconeixement i autocontrol.

Metodologia
Les situacions triades representen moments de dificultat que s’han trobat dins els grups, i pensen que amb l’ajuda gràfica serà més fàcil d’entendre el concepte del qual es parla.
Es presenta una situació negativa i una de positiva, una al costa de l’altra per a poder comparar-les, descriure-les, debatre-les i reflexionar-hi.
La proposta és que es vegi primer  la situació negativa per a descriure-la, i seguidament mostrar la situació positiva per a poder comparar les dues situacions i reflexionar sobre les diferències entre una i altra.


Exposició “AASARA, 10 ANYS AMB ELS STREET CHILDREN A MUMBAI”

La ONG+D Aasara inaugura una exposició que mostra el treball que l’organització realitza des de fa 10 anys amb els nins i les nines que viuen al carrer a Mumbai, Índia.
Del 15 al 28 de febrer, de 9 a 21h. Lloc: Centre Flassaders (C/Ferreria 10, Palma).
Llegir més.